måndag 28 januari 2013

Medea

Då var vi igång igen och veckans blogginlägg handlar om dramat "Medea" av Euripides  som vi läste på lektionen i tisdags. Vi fick välja vem av Medea eller Jason som vi ville försvara och jag ska nu skriva om vems sida jag står på.

Jag vill försvara Medea och det största argumentet för det är att Jason har lämnat Medea och barnen helt ensamma och tänker att de får klara sig själva. Han säger ju att han gör det för deras skull men det tror jag inte ett dugg på. Jag tror att han gör det pga makt och för att han får en yngre fru med högre status än Medea.

Medea har verkligen ingen att vända sig till och det visas i citatet: "Vem ska jag ty mig till? Min far kanhända, som jag förrådde när jag följde dig? Till Pelias' döttrar? Kanske öppna de sin famn för den som dödat deras fader? Så är det ställt. Där hemma hatas jag."

 Jag tror också att han vill skicka ut dem ur landet för att verkligen bli av med dom och slippa tänka på dem ,och om han då tänker gifta sig för att barnen ska få kungliga syskon så förstår jag inte riktigt hur han tänker. Kommer han då söka upp Medea och barnen igen? Nja, det tvekar jag på...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar